Reklama
 
Blog | Ivo Stružinský

5 Seriálů které musíte vidět během měsíce Netflixu zdarma

To, o čem všichni diváci mluvili jako o zbožném přání a všichni v lineárních televizích jako o noční můře, je tady. Netflix je dostupný i v Čechách. První měsíc je zdarma, a kdyby se vám snad nechtělo platit dál 270 korun za střední předplatné, tady je pět seriálů, které musíte během prvního měsíce legálně a zadarmo vidět.

 

1. Jessica Jones
jessica

Pestrobarevné spektákly o superhrdinech drtících svými super schopnostmi super padouchy za neustálého troušení super hlášek už jsou v kinech jako doma a jejich televizní bratříčci také nenechávají nic náhodě. Jessica Jones jde ale na věc odjinud. Potemnělá atmosféra noirové detektivky se vším všudy, včetně vnitřních monologů hlavní hrdinky, vás vtáhne do příběhu superhrdinky, které její pokus o hrdinství nevyšel vůbec tak jak jsme zvyklí a dnes se snaží udržet v chodu svou soukromou detektivní kancelář, zatímco v mezičasech zahání brutální projevy posttraumatické stresové poruchy konzumací široké škály alkoholických nápojů. K tomu se do jejího života vrací padouch s velkým P, Kilgrave. Dokonale slizký a děsivý ve strhujícím podání Davida Tennanta. Všechny ostatní padouchy můžete s naprostou vážností hodit do sběru.

2. Sense8
sense8

Nesourodá skupina lidí z celého světa objevuje nepopsatelné mystické pouto, které je spojuje, přesto, že se nikdy nepotkali a strhuje jejich životní osudy do střemhlavého pádu králičí norou. Zatímco kritika přijala tento seriál zpočátku vlažně, diváci ho vytáhli na výsluní. Přesto nemusí být neskutečně pomalé tempo Sense8 úplně pro každého. Ti trpěliví ale za odměnu uvidí návrat sourozenců Wachowských do plné formy. Formálně bezchybná podívaná představuje sympatické, smysluplné postavy, které si musí získat úplně každého a nikoho nepřekvapí, že za scénářem nestojí nikdo jiný než J. Michael Straczynski. Extra třešničkou na dortu je linie, do které vložila Lana Wachowski pořádný kus ze sebe sama a je vyloženě diváckým privilegiem takovou zpověď sledovat.

3. Unbreakable Kimmy Schmidt
uks

Kimmy a pár dalších dívek naletělo šáhlému reverendovi a zavřely se s ním v očekávání konce světa do krytu. Po patnácti letech jsou vysvobozeny policií a ejhle, svět si jede pořád dál. Kimmy, oslněná vším co moderní svět nabízí a stále dokonale naivní se rozhoduje začít nový život v New Yorku a rozjíždí tak sled humorných situací a střetů jakým může své postavy vystavit snad jen autorka seriálu, Tina Fey. Její chytrý humor a plejáda vyšinutých individuí žene tuto úchvatnou komedii kupředu s neokoukanou lehkostí, jakou může otřepaná Teorie velkého třesku nebo Jak jsem potkal vaši matku jen tiše závidět. Na závěr se však sluší varování, znělku tohohle seriálu budete z hlavy dostávat ještě dlouhé týdny po tom, co váš měsíc Netflixu zdarma skončí.

4. Broadchurch
broadchurch

Ne, nepřehlédli jste se, znovu se vám po monitoru promenuje David Tennant. Tentokrát v roli, ve které se už tolikrát osvědčil, roli zkroušené duše. Detektiv Alec Hardy přijíždí z velkoměsta do malého pobřežního městečka Broadchurch vést vyšetřování vraždy která otřásla místní komunitou v základech. Společně s místní detektivkou Ellie Miller otáčí každý kámen a pod každým nachází špínu. Jak se Ellie a místní komunita vyrovná s deziluzí sebe sama a kde leží spravedlnost, když nikdo není nevinný a každý chová předsudky vůči každému? To všechno a Tennantovy psí oči zírající vstříc ocelově šedému skotskému příboji vám ukáže Broadchurch.

5. Narcos
narcos

Narcos je příběh založený na životním osudu drogového krále Pabla Escobara, který v Kolumbii zbohatnul na produkci a obchodování s kokainem. Jestli Sens8 nabídl pomalé tempo a sympatické postavy, Narcos jde úplně opačným směrem. Pocit hrubého realismu je umocněný natáčením na skutečných lokacích v kolumbii a podtržen skvělým hudebním podkresem. Za zmínku stojí i fakt, že seriál je natočený celý ve 4K s leteckými záběry v 8K a tak nabízí podívanou i pro majitele 4K televizí a monitorů zoufale hledající obsah, který by si na svých miláčcích pustili.


 

Tím samozřejmě možnosti nekončí, za zmínku určitě stojí například Orange Is the New Black, Derek, Peaky Blinders, nebo třeba Daredevil. Můžeme navíc doufat, že se snad v budoucnu dočkáme Netflixovského šlágru House of Cards, který si pro nás jinak teď připravuje Česká Televize.

 

Reklama